Affischer
 
 

UTAS TEATER och Skapande skola

SKAPANDE SKOLA ger 175 miljoner i statligt bidrag till grundskolorna för att pedagogiskt och återkommande integrera kultur i ämnesundervisningen enligt LGR 11. Mina föreställningar med efterarbete följer reglerna för Skapande skola, och skolor runtom i landet betalar också ofta med projektpengar från Skapande skola. Gymnasieskolor bokar också mina föreställningar som alltid anpassas till publikens ålder och sammansättning.

Utas skrev och producerade redan 1985 världens första pjäs om Aids och HIV. Efter kontinuerliga uppdateringar är pjäsen tyvärr lika aktuell idag. UTAS TEATER går alltjämt i första ledet även i kampen mot våld, droger och främlingsrädsla. Föreställningarna har givit outplånliga intryck hos tusentals unga människor och deras lärare.

LIVSKUNSKAP OM VÄRDEGRUNDER, LIKABEHANDLING OCH UTANFÖRSKAP enligt LGR 11 och GY 2011.
Detta är mitt viktigaste arbete. Våld och droger, främlingsrädsla, sex och samlevnad, aids och HIV. Mänskliga relationer!
Pjäserna handlar om värdegrundande livskunskap: Etik och moral är nödvändigt för vår demokrati. Jag bjuder på humor och stark inlevelse som går direkt till både hjärta och hjärna. Det blir gripande och djupt engagerande föreställningar med stor empati. Publikens reaktioner pendlar mellan skratt och allvar och ingen lämnas oberörd. Stärkande för både självkänslan och självförtroendet!

 
 
FINANSIERING för grundskolan med projektpengar från Skapande skola. Kommunala skolor ansöker hos kommunen, friskolor hos Kulturrådet. Lätt att integrera i ämnesundervisningen enligt LGR 11 och GY 2011. http://www.kulturradet.se/bidrag/

RING ELLER MAILA SÅ BERÄTTAR JAG MER!
070-569 88 00   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Droger, Våld, Mobbning, Mobbing, Grupptryck, Rasism, Rädsla, Självmord, Sex, AIDS, HIV
 
Klicka på Repertoar och även Recensioner och Referenser i menyn ovan. Information om priser finns under rubriken Priser och annat praktiskt.
Tjugohundratalets destruktiva företeelser, känslor och tankar hos  människor gestaltas så att alla förstår utan pekpinnar eller patentlösningar. Åskådaren uppmuntras att tänka själv och att ta ansvar för sitt eget liv. Kunskap och insikt bygger upp det egna självförtroendet och självkänslan. Man har roligt men lär sig samtidigt något man minns resten av livet.
Sveriges viktigaste teater!
 
Föreställningarna är en omtyckt inledning på tex en temadag, där ni jobbar vidare med frågorna efteråt. Jag hjälper er med detta: Skriftligt studiematerial och min personliga medverkan hela dagen.
 
Två suveräna föreställningar som skakade om eleverna i årskurs åtta och nio på alla känslomässiga plan! De pratar fortfarande om teatrarna och frågar frågor runt det som
hände och vad som egentligen var sant.
Vi kommer att anlita Utas som ett återkommande inslag med efterföljande klass-snack!!
Jenny Jansson, Högstadielärare på Kyrkskolan, Ludvika,
073-088 16 24.

Hej!
Tack för en lysande föreställning idag, tisdagen den 5 oktober, i Brinellgymnasiets aula. Det var det bästa och mest givande jag upplevt någonsin i denna aula. Har nu haft en intressant diskussion med eleverna i min klass med hjälp av de frågeställningar vi fick. Teatern väckte verkligen diskussionslusten. Lycka till med kommande föreställningar.
Bo Forsberg, lärare i ekonomiska ämnen, Brinellgymnasiet, Nässjö.
 
 
Utas är professionell skådespelare, regissör och dramatiker med sångarbakgrund. Medlem i Teaterförbundet, Dramatikerförbundet och Centrum för dramatik. Arbetar även med utbildning inom personlig utveckling med fokus på din inre energi och utstrålning, samt praktiskt arbete på egen bondgård och med extrajobb som busschaufför. Namnet Utas härrör från Svenskbyborna i Gammalsvenskby några mil från Kiev i Ukraina.


Länk till Kulturrådet med Skapande skola:
http://www.kulturradet.se/bidrag/skapande-skola/